Lyssna dig till lycka och bättre humör

Avkalle

Lyssna dig till lycka och bättre humör

Det är en ynnest att kunna höra. Att njuta av olika ljud men också att kunna slappna av i tystheten. Det är tyvärr inte alla förunnat att kunna svepa mellan dessa två ytterligheter, så vi som har lyckan att kunna höra kan se till att använda vårt hörselsinne till något än mer positivt – att påverka vårt mående.

Hörlurar för din favoritmusik

Vår hörsel påverkar oss mer än vi tror. Är vi trötta orkar vi inte med så mycket ljud innan även huvudet blir överväldigat, men är vi pigga har vi en betydligt större tolerans. Även musik har ett stort inflytande på vår hörsel och vårt mående. Forskning visar att musik får oss att må bra och bli på bättre humör, men då gäller det såklart att vi lyssnar på den sorts musik vi verkligen älskar. Och musik som en person älskar och kan lyssna till hur länge som helst utan några bekymmer, gör ont i öronen för någon annan. Vill du njuta av din favoritmusik utan att störa andra runt omkring kan du med fördel botanisera bland utbudet på https://www.teknikdelar.se/ för att till exempel hitta ett par riktigt bra hörlurar. Kanske ett par trådlösa som gör att du får en mycket större rörelsefrihet än om du använder lurar med sladd? Det finns mycket att välja mellan och vi kan nästan garantera att du kommer hitta det bästa för just dig.

Låt musiken hjälpa ditt humör

Att kunna påverka humöret med hjälp av musik är i grund och botten inget annat än helt otroligt. Det säger väldigt mycket om vad vi människor och vårt sinne är kapabla till under rätt omständigheter, och vi är många som upplevt att humöret växlar beroende på vilken musik vi väljer att lyssna på. Musiken förstärker det vi redan känner, men vi kan också låta de älskade tonerna puffa oss i rätt riktning om vi känner oss lite låga. Med lite tålamod vänder snart humöret till det bättre, och vi kan fortsätta göra val som får oss att le lite mer och känna värmen inombords.

Om författaren

kalle administrator