Vetenskapliga fördelar med att dricka vin

Avkalle

Vetenskapliga fördelar med att dricka vin

Genom åren har vin studerats mycket och visat sig vara en hälsosam dryck med många överraskande fördelar. Faktum är att det är en av de nyttigaste dryckerna som forskarna känner till. Det räcker med att dricka vin med måtta några gånger i veckan för att det ska påverka din hälsa positivt.

Köp ett fint vin från Vinoteket

En rekommendation är att dricka de finaste vinerna för att maximera fördelarna. Överväg gärna Amarone della Valpolicella från Italien som är ett av de mest uppskattade vinerna där endast friska och hela druvmaterial använts. Amarone får sin unikt fylliga smak av torkad frukt genom att lagras i 24 månader på ekfat. På grund av den höga kvalitén får vinet också en ganska hög koncentration alkohol på mellan 16 och 17 procent. På Vinoteket hittar du till exempel Aristocratico Amarone Della Valpolicella som är en väldigt smakrik Amarone med karaktär och mycket kryddor från serien Aristocratico. Den passar perfekt som fylligt sällskapsvin till kryddiga kötträtter, långkok samt ost och chark. En flaska kostar endast 199 kronor, så passa att beställa några stycken inför nästa gång du bjuder hem någon!

Att beställa på Vinoteket är otroligt smidigt och de erbjuder alltid:

  • Fri frakt hem till dörren.
  • Garanti på kundnöjdhet.
  • Säkra och trygga betalningar.

Topp 7 vetenskapliga fördelar med vin

När du börjar dricka vin regelbundet med måtta kommer det att påverka din hälsa positivt på många sätt. Än så länge har vetenskapen upptäckt följande sju fantastiska fördelar:

1. Förlänger din livslängd – I rött vin finns resveratrol och det är en kraftfull antioxidant som skyddar kroppen från åldrande och sjukdomar. På så sätt främjar resveratrol en lång och hälsosam livslängd.

2. Håller hjärtat friskt – De senaste decennierna har hjärt- och kärlsjukdomar blivit ett allt större problem i världen. Faktum är att problemet är så stort att det numera är världens vanligaste dödsorsak. Genom att dricka vin bidrar du till att hålla ditt hjärta friskt.

3. Förebygger Alzheimers sjukdom – Vin innehåller näringsämnen som effektivt förebygger Alzheimers och andra demenssjukdomar.

4. Håller depressionen i schack – Att bli på bättre humör behöver inte vara svårare än att dricka vin. Till skillnad från andra alkoholdrycker som kan förvärra ens depression eller ångest, så kommer ett glas vin emellanåt fungera tvärtom och bekämpa det.

5. Förebygger fetma – Om du råkar vara överviktig och gillar vin finns det goda nyheter. Att dricka vin har fördelen att förebygga fetma.

6. Ger dig en frisk och slät hud – Du kan få en fin och slät hud med lite vin. Vin stimulerar blodcirkulationen och kan därmed bidra till att förhindra bildningen av rynkor i huden.

7. Förbättrar kroppens immunförsvar – Forskningen visar att regelbunden konsumtion av vin kan stärka immunförsvaret och öka effektiviteten av vaccin. Så länge du dricker vin med måtta kan du utveckla immunitet mot cirka 200 virus!

Om författaren

kalle administrator